Er is nog nooit iemand geweest die de hele dag liefdevolle, positieve en voedende gedachten over zichzelf en de wereld had en zich tegelijkertijd diep depressief voelde. Er is ook nog nooit iemand geweest die de hele dag angstige, negatieve en beperkende gedachten over zichzelf en de wereld entertainde en zich toch vreselijk vrolijk voelde. We voelen onze gedachten in elk moment. Ons leven lang tovert het bewustzijn een realiteit tevoorschijn die daaruit opgebouwd is.

We zouden hieruit kunnen concluderen dat we alleen maar liefdevolle, positieve en voedende gedachten zouden mogen hebben. Dat we die andere moeten wegduwen, ombuigen of analyseren. Of heel hard ons best dienen te doen om die niet te krijgen. Maar dat is vergeefse moeite. Gedachten komen gewoon op. We hebben geen idee wat we over een week denken of zelfs maar wat onze volgende gedachte zal zijn.

Wat wel nuttig lijkt, is de realisatie dat je je gedachten voelt en voor jezelf zien hoe dat systeem werkt. Soms is dat duidelijk omdat er een verhaal over een probleem in je hoofd speelt. We denken aan een ziek kind, een ‘lastige’ situatie op ons werk of een geldkwestie en voilà: daar is de knoop in de maag en het ongemakkelijke gevoel. Vaak is het echter niet zo zichtbaar omdat het gedachten zijn die ‘op de achtergrond’ meespelen; overtuigingen die je ooit geloofd hebt en (nog) niet doorzien. Dan is er een ‘ondertoon’ van angst of gespannenheid. Maar wetend wat dat is (simpelweg weer je denken) zorgt ervoor dat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Dat je gewoon kunt voelen wat er zoal opkomt.

Jouw essentie (liefde) heeft hier allemaal geen last van. Die blijft, onaangetast door al die hersenspinsels, waar ‘ie is. Altijd toegankelijk, in jou.

Genoten van het artikel? Dan zul je smullen van dit GRATIS eBoek!
SD_Eboek_cover_finaal
100% Privacy. Geen spam. Gratis wekelijkse geluksinzichten.

Reacties

Reacties